Reflecting the voice of the student: A case study from The Pennsylvania State University using mixed-methods in assessing space

Stephen Borrelli, Szu-yu Z. Chao, Chao Su

Research output: Contribution to journalArticle

Abstract

Purpose: The purpose of this paper, conducted at Penn State University, is to inform a redesign of the library facility integrating a Collaboration Commons projected to cost over $20m. Design/methodology/approach: A mixed-methods design comprised of observation, focus groups, conversations with students, interviews with Knowledge Commons personnel and a UX Café was employed. Researchers investigated the students’ need for workspaces and soft-seating. Findings: Findings suggested that students generally come to the libraries with a goal of being productive and they value the productivity generated by spacious and well-designed workspaces over the comfort of soft-seating. Students desire an increase in the availability of workspaces. Originality/value: These findings informed facility enhancement recommendations, and have been integrated into the program statement made available to design firms bidding on the renovation project.

Original languageEnglish (US)
Pages (from-to)121-127
Number of pages7
JournalLibrary Management
Volume40
Issue number1-2
DOIs
StatePublished - Jan 14 2019

Fingerprint

student
common knowledge
renovation
Values
personnel
conversation
productivity
firm
methodology
costs
interview
Group

All Science Journal Classification (ASJC) codes

  • Library and Information Sciences

Cite this

@article{23e878519cf341bb8a23d4675883686c,
title = "Reflecting the voice of the student: A case study from The Pennsylvania State University using mixed-methods in assessing space",
abstract = "Purpose: The purpose of this paper, conducted at Penn State University, is to inform a redesign of the library facility integrating a Collaboration Commons projected to cost over $20m. Design/methodology/approach: A mixed-methods design comprised of observation, focus groups, conversations with students, interviews with Knowledge Commons personnel and a UX Caf{\'e} was employed. Researchers investigated the students’ need for workspaces and soft-seating. Findings: Findings suggested that students generally come to the libraries with a goal of being productive and they value the productivity generated by spacious and well-designed workspaces over the comfort of soft-seating. Students desire an increase in the availability of workspaces. Originality/value: These findings informed facility enhancement recommendations, and have been integrated into the program statement made available to design firms bidding on the renovation project.",
author = "Stephen Borrelli and Chao, {Szu-yu Z.} and Chao Su",
year = "2019",
month = "1",
day = "14",
doi = "10.1108/LM-10-2017-0102",
language = "English (US)",
volume = "40",
pages = "121--127",
journal = "Library Management",
issn = "0143-5124",
publisher = "Emerald Group Publishing Ltd.",
number = "1-2",

}

Reflecting the voice of the student : A case study from The Pennsylvania State University using mixed-methods in assessing space. / Borrelli, Stephen; Chao, Szu-yu Z.; Su, Chao.

In: Library Management, Vol. 40, No. 1-2, 14.01.2019, p. 121-127.

Research output: Contribution to journalArticle

TY - JOUR

T1 - Reflecting the voice of the student

T2 - A case study from The Pennsylvania State University using mixed-methods in assessing space

AU - Borrelli, Stephen

AU - Chao, Szu-yu Z.

AU - Su, Chao

PY - 2019/1/14

Y1 - 2019/1/14

N2 - Purpose: The purpose of this paper, conducted at Penn State University, is to inform a redesign of the library facility integrating a Collaboration Commons projected to cost over $20m. Design/methodology/approach: A mixed-methods design comprised of observation, focus groups, conversations with students, interviews with Knowledge Commons personnel and a UX Café was employed. Researchers investigated the students’ need for workspaces and soft-seating. Findings: Findings suggested that students generally come to the libraries with a goal of being productive and they value the productivity generated by spacious and well-designed workspaces over the comfort of soft-seating. Students desire an increase in the availability of workspaces. Originality/value: These findings informed facility enhancement recommendations, and have been integrated into the program statement made available to design firms bidding on the renovation project.

AB - Purpose: The purpose of this paper, conducted at Penn State University, is to inform a redesign of the library facility integrating a Collaboration Commons projected to cost over $20m. Design/methodology/approach: A mixed-methods design comprised of observation, focus groups, conversations with students, interviews with Knowledge Commons personnel and a UX Café was employed. Researchers investigated the students’ need for workspaces and soft-seating. Findings: Findings suggested that students generally come to the libraries with a goal of being productive and they value the productivity generated by spacious and well-designed workspaces over the comfort of soft-seating. Students desire an increase in the availability of workspaces. Originality/value: These findings informed facility enhancement recommendations, and have been integrated into the program statement made available to design firms bidding on the renovation project.

UR - http://www.scopus.com/inward/record.url?scp=85052388914&partnerID=8YFLogxK

UR - http://www.scopus.com/inward/citedby.url?scp=85052388914&partnerID=8YFLogxK

U2 - 10.1108/LM-10-2017-0102

DO - 10.1108/LM-10-2017-0102

M3 - Article

AN - SCOPUS:85052388914

VL - 40

SP - 121

EP - 127

JO - Library Management

JF - Library Management

SN - 0143-5124

IS - 1-2

ER -